ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Παράταση ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ: Όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου

 

 
 

Η κυβέρνηση, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αποφάσισε την παράταση του lockdown μέχρι τις 06:00 το πρωί της 18ης Ιανουαρίου, με άνοιγμα, ωστόσο, όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα).

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (11/01) μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (18/01) ισχύουν τα εξής:

  • Ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παράλληλα τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
  • Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα πρόληψης που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για την λειτουργία των σχολείων (χρήση μάσκας, αντισηπτικών κλπ.)
  • Η χρήση μάσκας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και προαιρετική για τα παιδιά.
  • Ασπρόπυργος, Κέλλη (Φλώρινα), Ανθήλη (Φθιώτιδας) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή προσήλωση στην τήρηση των μέτρων
  • Μεγάλη προσοχή απαιτείται στους νομούς Βοιωτίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης και Ροδόπης.

 

ΠΗΓΗ: /www.cnn.gr

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

alexandrosoikonomoug@gmail.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ