ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Στον «αέρα» για 200.000 ευρώ πρωτοποριακή θεραπεία από το Παπανικολάου

 Κορονοϊός: Στον «αέρα» για 200.000 ευρώ πρωτοποριακή θεραπεία από το Παπανικολάου





Κυτταρικά προϊόντα από αναρρώσαντες δότες με κορονοϊό μπορούν να θεραπεύσουν καινούργιους νοσούντες από Covid-19 σύμφωνα με προκλινική μελέτη του Παπανικολάου που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες- Άλλη μία αντίστοιχη έρευνα ξεκίνησε να «τρέχει» διεθνώς στο Χιούστον των ΗΠΑ

Φρένο σε μια πρωτοποριακή θεραπεία κατά του κορονοϊού για... 200.000 ευρώ στο Παπανικολάου, του μοναδικού νοσοκομείου στην Ελλάδα που παράγει ήδη ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα κατά ιών (μεγαλοκυτταροϊού, Epstein Barr και ΒΚ). και σε μια περίοδο που διεθνώς επενδύονται τεράστια ποσά στην έρευνα κατά του COVID. Τα αποτελέσματα της προ-κλινικής μελέτης ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, ωστόσο, οι ερευνητές δεν μπορούν να συνεχίσουν στο στάδιο της κλινικής μελέτης για να χορηγηθεί στη συνέχεια το φάρμακο στους ασθενείς που νόσησαν από Covid-19 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Πρόκειται για δέκα ερευνητές γιατρούς από το Παπανικολάου σε συνεργασία με την ΜΕΘ του νοσοκομείου αλλά και του ΑΧΕΠΑ οι οποίοι κατάφεραν να παράξουν από τουλάχιστον 15 αναρρώσαντες δότες κυτταρικά προϊόντα τα οποία αναγνωρίζουν ειδικά τον κορονοϊό και μπορούν να τον εξαλείψουν, δρώντας δραστικά. Αντίστοιχη κλινική μελέτη ξεκινά να «τρέχει» διεθνώς ένα ακόμη νοσοκομείο στο Χιούστον των ΗΠΑ.



ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Β1 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

alexandrosoikonomoug@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ